Een goed logo bestaat uit letters, vormen en kleuren. En in de ideale wereld is jouw logo gemaakt door een professional. Die kent zijn vak en weet waar hij op moet letten. Waar wordt het logo gebruikt? Online of offline? Zijn de kleuren geschikt om te drukken? Is het logo ook duidelijk op je smartphone etc. Maar met welk logodesign programma maakt die dat nu? We zetten er hier enkele op een rijtje.

 

1. Adobe Illustrator

Illustrator is een onderdeel van de Adobe Creative Cloud en is betalend. Het zal je dan ook niet verbazen dat de meeste  professionals hiermee werken. Illlustrator geldt als de standaard voor logodesign.

Met illustrator creëer je vectortekeningen die je oneindig kan schalen, zonder dat ze aan scherpte verliezen. Uiteraard kan je er veel meer mee dan alleen maar logo’s tekenen. Het programma is enorm populair en je vindt er veel tutorials van online.

logodesign met Adobe Illustrator

 

2. Affinity Designer

Een goed alternatief voor illustrator is Affinity Designer van Serif. Het is een heel pak goedkoper en je kan er nagenoeg hetzelfde mee. Het is ook een logodesign programma gebaseerd op tekenen met vectoren. En de gebruikers zijn lovend enthousiast over het gebruiksgemak. Ook van deze software vind je een boel online tutorials.

Serif biedt naast Designer nog andere pakketten aan zoals Photo en Publisher, naar analogie met Adobe Photoshop en Indesign.

logodesign met Affinity Designer

 

3. Coreldraw

Coreldraw kennen de ouderen onder ons nog wel. Een van de eerste vectortekenprogramm’s op de markt met het bekende luchtballon logo. Het is een tijdje naar de achtergrond verdwenen door het razend populaire Illustrator, maar het bestaat nog. En zoek je nog online turorials … ?

Het is niet zo duur als illustrator maar wel duurder dan Affinity. En net als Adobe is er ook een heel pakket voor vectordesign, fotobewerking, layout, lettertypebeheer etc.

Logodesign met Coreldraw

 

4. Inkscape

Inkscape is een gratis alternatief voor bovenstaande. Het programma is open source en gebaseerd op svg, een open source vectorformaat dat ideaal is om vectorafbeeldingen online te tonen. Wikipedia maakt er veelvuldig gebruik van. SVG kan je trouwens ook openen en bewerken in de andere programma’s.
Inkscape is echt wel het kleine broertje van de rest. Hoewel al een hele weg afgelegd, zitten er nog wat onvolkomenheden in. Aan de andere kant is het zeker het proberen waard. Perfect voor als je wil starten met vectortekenen. Enne … tutorial nodig?

Logodesign met Inkscape

 

Je ziet dat er heel wat software beschikbaar is om logo’s te maken. Welke je zelf kiest is natuurlijk afhankelijk van je budget, moeilijkheidsgraad en gebruiksgemak.

Wil je meer weten over logodesign of ben je op zoek naar een professionele logo designer?
Laat gerust iets weten en contacteer ons! We helpen je graag verder.

Heb je iets gehad aan dit artikel? Deel het op social media!