Het belang van logodesign kan niet worden onderschat. Voor een bedrijf is een logo een belangrijk element van de visuele identiteit. Dit kleine symbool kan enorm krachtig zijn en kan bovendien de reputatie van uw bedrijf maken of kraken. Dan maakt het niet uit hoe geweldig uw diensten zijn of hoe uniek uw producten zijn.

In deze blog hebben we 5 van de grootste fouten bij logodesign kort beschreven.

1. Een bitmap logo

Hoe groter het logo wordt afgebeeld, hoe lager de kwaliteit. Zorg ervoor dat je een vector graphic gebruikt, gemaakt met bv Adobe Illustrator. Dan heb je bij elke grootte dezelfde kwaliteit.

2. Voor wie is het logo bedoeld?

Vaak zijn logo’s ontworpen volgens de wensen van de baas van het product/bedrijf. In werkelijkheid is het logo echter bedoeld om (nieuwe) klanten aan te trekken, om mensen hun interesse te wekken en om herkenbaar te zijn. Zorg dus dat je logo vooral geschikt is voor de juiste klanten.

3. Jouw logo is te ingewikkeld

Hou het logo simpel. Ga niet te gedetailleerd werken. Zo verdwijnen details wanneer het klein wordt gebruikt. Daarenboven kan je niet je hele merkverhaal in het logo stoppen, hou dat maar voor de marketingcampagnes. Zorg wel dat je logo een eenvoudige eyecatcher is.

4. Je gebruikt stockbeelden en clipart

Vaak te vinden op websites van goedkope logodesigners. Bv: Fiverr. Stockafbeeldingen hebben vaak ook erg specifieke richtlijnen, die niet op een logo van toepassing kunnen zijn. Of nog erger, de ontwerpen zo generiek, dat ze voor alles (en dus iets) kunnen dienen. Zorg ervoor dat je logo een origineel ontwerp op maat is.

5. DIY-logo’s

Als je een design nodig hebt, stap dan naar een professional designer. Zij kennen het vak en weten wat ze doen. Ze kunnen je ervan verzekeren dat ze je exact kunnen geven wat jouw brand nodig heeft. Denk dus goed na voor je de goedkopere weg inslaat.

vector vs bitmap
vector vs bitmap
vector vs bitmap toegepast op het Hey Hey logo
vector vs bitmap toegepast op het Hey Hey logo
Eerste Apple logo
Het allereerste apple-logo was te ingewikkeld.

Begin je zelf een nieuw logo te ontwerpen? Houd dan zeker rekening met bovenstaande fouten.
Veel succes!

Heb je iets gehad aan dit artikel? Deel het op social media!